Solutions

Browse blogs by our service areas

Per automation ad astra - onko ohjelmistorobotiikka sittenkin tähtitiedettä?

Törmään hyvin usein lausahdukseen: ohjelmistorobotiikka ei ole tähtitiedettä. Omalla kohdallani tämä ei täysin pidä paikkaansa, sillä taustani on nimenomaan tähtitieteessä, sekä tieteellisissä kirjastoissa. Näillä molemmilla alueilla käytännön työhön kuuluu nykyään ohjelmointia ja datan käsittelyä. Nämä taas linkittyvät määritelmään ohjelmistorobotiikasta eli RPA:sta: datan lukemisen, käsittelyn ja kirjoittamisen automatisointi.

0 responses Read More

Sanotko kyllä – vai “kyllä, mutta..”

Työpaikan vaihdon yhteydessä tulee pohdittua sekä mennyttä että tulevaa. Miettii niitä askeli, jotka ovat johdattaneet uran nykypisteeseen ja mitä askeleita loogisesti olisi järkevää seuraavaksi ottaa. Muutos kun on aina kuormittavaa, vaikka muutoshenkinen olisikin.

0 responses Read More

Katriina Valli – Gartnerin analyytikosta Knowitin ohjelmistorobotiikan evankelistaksi

katriina-valli-rpa

Katriina Valli aloittaa Knowitin johtavana prosessikonsulttina ja ohjelmistorobotiikan evankelistana lokakuun lopussa. Knowitiin Katriina siirtyy Gartnerilta, jossa hän on toiminut viisi vuotta analyytikkona ja osastojohtajana.

0 responses Read More

Neljä askelta ohjelmistorobotiikkaan

Ohjelmistorobotiikassa on kyse yrityksen toimintatavan muutoksista enemmän kuin teknologisen välineen käyttöönotosta. Siksi onkin hurjaa, että robotiikkaa myydään ohjelmistokeskeisesti, ikään kuin se olisi sellaisenaan käytettäväksi soveltuva työkalu.

Ohjelmistorobotiikan liiketoiminnallisesti järkevä hyödyntäminen vaatii perehtymistä yrityksen toimialaan, käytäntöihin, prosesseihin ja tavoitteisiin. Vasta näiden kartoittamisen jälkeen mietitään, onko ohjelmistorobotiikan käyttöönotto järkevää ja missä laajuudessa sen käyttäminen on liiketaloudellisesti kannattavaa.

0 responses Read More

Ohjelmistorobotti ei väsy rutiineihin

knowit_ohjelmistorobotiikka_blog_20160613

Ohjelmistorobotiikka on tämän päivän ja aivan varmasti myös tulevaisuuden kova juttu. Se on rantautunut Suomeenkin kovalla vauhdilla ja kaikkien uusien asioiden tapaan robotiikkakin aiheuttaa hämmennystä ja vastustelua. On pelkoja, että robotit tulevat ja vievät meidän työmme. Meidän suora vastauksemme on, että kyllä tulevat ja niin vievätkin.

0 responses Read More