Solutions

Tämä on Knowit Solutions blogi.

Solutions

#Tableau datafam tableau conference

Tableau Conference 2023: Is a New Day for Data Dawning?

Is a new day for data dawning?

 

 

Annual Tableau Conference 2023 was held in the second week of May in Las Vegas and Tableau announced some new product innovations that the company boldly sees transforming analytics, stating a new day for data is dawning. We summarize here the main product announcements and other conference key takeaways.


Join DASA Connect 2023

Join DASA Connect on  the 31st of May, 2023 and Cheer Knowit’s Kari Kakkonen to victory!

We are excited to announce our partnership with DASA Connect 2023, the virtual DevOps event of the year, taking place on May 31. We are pleased to extend an invitation for you to join us at this groundbreaking virtual conference.


Cybersecurity Resilienssi

Cyber Resilience Act – mitä siitä pitäisi tietää?

Cyber Resilience Act (CRA) on Euroopan Unionin ehdotus asetukseksi, jonka tavoitteena on parantaa digitaalisia elementtejä sisältävien tuotteiden, kuten internetiin yhdistettyjen laitteiden ja ohjelmistojen kyberturvallisuutta. Sen tarkoitus on asettaa yhteiset standardit ja vaatimukset tällaisten tuotteiden valmistajille, kehittäjille ja toimittajille koko niiden elinkaaren ajaksi. Valmistajien tulee myös korjata tuotteet noudattamaan CRA:n vaatimuksia vähintään viiden vuoden ajan, mikäli puutteita löytyy.


sustainability Vastuullisuus

Oppaasi vastuullisuustermien viidakkoon

Yhä useammassa organisaatiossa vastuullisuus on tärkeä osa toimintaa – niin myös Knowitilla ja monilla asiakkaillamme. Olemme saaneet auttaa asiakkaitamme sekä heidän vastuullisuuspyrkimyksissään että niiden raportoinnissa. EU:n uusi kestävyysraportoinnin direktiivi tuo vastuullisuudesta raportoinnin yhä useamman yrityksen arkipäivään.

Vastuullisuus ja kestävyys eivät tarkalleen ottaen ole synonyymeja. Vastuullisuus on kattotermi, joka viittaa yrityksen vastuuseen toimintansa sosiaalisista, taloudellisista ja ympäristövaikutuksista. Voidaan puhua myös yritysvastuusta tai yhteiskuntavastuusta. Yritystoiminnan kestävyyttä mitataan arvioimalla yrityksen ympäristö- ja yhteiskuntavaikutuksia sekä hallintotapaa. Englannin sana sustainability kääntyisi parhaiten kestävyydeksi.

Ensimmäinen askel vastuullisuuspyrkimyksissä olisi tietää, mitä vastuullisuudella oikein tarkoitetaan. Alan termistö on kasvanut jokseenkin hallitsemattomasti viime vuosina ja uusia lyhenteitä putkahtelee keskusteluun lähes kuukausittain. Termit ja lyhenteet ovat yleensä englanniksi, eikä niitä useinkaan edes yritetä suomentaa. Niinpä suomenkielisessä keskustelussakin kuulee puhuttavan sujuvasti vaikkapa “ee-äs-geestä”. ESG tarkoittaa ympäristö-, sosiaalisia ja hallinnollisia (Environmental, Social and Governance) näkökohtia, joita yritykset ja sijoittajat arvioi- vat investointejaan tehdessään. Mutta mitä kummaa ovat GRI, SASB, GRESB, CSRD ja ESRS?

Jokaisella termin ja lyhenteen takana on erilaisia periaatteita, arvoja tai sijoitusstrategioita, jotka heijastavat yksilöllisiä näkemyksiä ja tavoitteita vastuullisuuden ja ympäristövastuun alalla. Näiden erilaisten termien ja lyhenteiden käyttö mahdollistaa eri sidosryhmille yhteisen kielen ja ymmärryksen kehittämisen tärkeistä aiheista.

Lataa tästä sinulle lyhyt muistilista vastuullisuussanastosta suomennoksineen. Opas on ilmainen, eikä lataaminen vaadi yhteystietojen jättämistä:

  Lataa opas

 

Katso myös EU ja muuttuva kestävyysraportointi -webinaaritallenne

EU ja muuttuva kestävyysraportointi -webinaarimme järjestettiin lokakuussa 2022. Webinaarissa syvennyimme kestävyysraportointiin ja sen potentiaalisiin liiketoimintahyötyihin.

   Lue lisää ja katso tallenne!

   Lue lisää siitä, miten Knowit osallistuu kestävämmän maailman luomiseen kestävän kehityksen -sivuillamme


Cloud well-architected review

Kestääkö verkkokauppasi sesonkien käyttäjäruuhkan vai kerääkö kilpailija rahasi?

Black Friday tuli ja meni. Suurimmat alennukset saivat joidenkin tuotteiden kohdalla aikaan sellaisen ostohuuman, että osa sivustoista ei kestänyt kuormaa. Samaa ongelmaa on toki tullut vastaan myös suosittujen artistien lippujen osalta. Osa verkkokaupoista ja sivustoista ei kestä lisääntyvää kuormaa millään, tarjoten näin ollen huonon asiakaskokemuksen lisäksi usein myös alenevaa kassavirtaa. Mikä sitten avuksi? 


#Tableau

Tableaun Vizit London 2022 -tapahtuma tarjosi ajankohtaisia aiheita ja käytäväkeskusteluja

Vizit London on Tableau Communityn järjestämä käyttäjäryhmätyyppinen tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa 28.-29.11.2022. Ideana oli saattaa Tableaun käyttäjäyhteisö #Datafam Euroopassa yhteen ensimmäistä kertaa koronasulkujen jälkeen – edellisen kerran kun Tableaun Euroopan yhteisö pääsi tapaamaan kasvotusten, oli Berliinissä järjestetty Tableau Conference Europe 2019. Jotta osallistuminen kauempaakin oli järkevää, tapahtuma järjestettiin kaksipäiväisenä.


sustainability

Ilmastoseikat testauksessa


Migration

Migrating application from Azure Web app to Container Apps

Aino Vuorio and Olli Uronen Co-Wrote this blog.

Authors of this blog, Olli and Aino both switched careers past year and are working at Knowit as Azure Cloud Consultants. Having started in IT career recently, they have been able to participate in variety of projects with multiple customers and aspects of cloud from security to DevOps to serverless solutions. One of these projects is now introduced in this blog post.


Microsoft Ignite #PowerBI

Microsoft Ignite 2022: Top 3 julkaisua Power BI:lle

Avaa Power BI Desktop -tiedostoja OneDrivessa tai Sharepointissa

Mikäli olet tottunut käyttämään OneDrivea tai SharePointtia dokumenttien katsomiseen ja jakamiseen, tarjoaa ensimmäinen Microsoftin Power BI:n puolelle tekemä julkistus huomattavaa helpotusta elämään. Tähän asti raportin saaminen liiketoimintakäyttäjän silmien eteen on useimmiten vaatinut sen julkaisua Power BI Serviceen. Power BI:n ja Microsoft 365:n välinen integraatio on kuitenkin syventynyt ja Power BI Desktop -tiedostoja voi vastaisuudessa avata ja tutkia suoraan OneDrivessa ja SharePointissa ilman, että käyttäjän tarvitsee ladata sovellusta omalle koneelle. Uusi ominaisuus vähentää parhaimmillaan huomattavasti raporttien jakamisen vaatimaa työkuormaa ja moni self-service käyttäjä ottaa sen varmasti ilolla vastaan.


azure ERP Strategy

ERP-järjestelmä tarvitsee rinnalleen modernin data-alustan

ERP (Enterprise Resource Planning) -järjestelmä eli toiminnanohjausjärjestelmä on yrityksen tietojärjestelmä, joka yhdistää eri toimintoja, esimerkiksi tuotantoa, jakelua, varastonhallintaa, laskutusta ja kirjanpitoa. Jo pelkästään sanan “ERP-projekti” kuuleminen saattaa saada hikikarpalot nousemaan otsalle. Jokainen informaatioteknologian parissa tavalla tai toisella työskentelevä tietää, miten aikaavieviä ja raskaita kyseiset projektit saattavat olla. 


sustainability raportointi

Vastuullisuusraportointi – velvollisuudesta todellisiin hyötyihin

ESG-raportointi (environmental, social, governance) ei ole enää pelkästään suurten pörssiyritysten agendalla, vaan vastuullisuuden mittaaminen alkaa olla arkipäivää yhä useammassa yrityksessä. Painetta läpinäkyvälle toiminnalle tulee niin lainsäädännön (mm. EU:n uusi kestävyysraportoinnin direktiivi CSRD),globaalien ilmastotavoitteiden kuin eri sidosryhmien suunnalta.  


sustainability raportointi

EU ja muuttuva vastuullisuusraportointi

Eurooppalaisten yritysten velvoite vastuullisuusraportointiin on muuttumassa, ja se tulee vaikuttamaan suureen joukkoon suomalaisia yrityksiä. Tarkista, koskeeko uusi kestävyysraportoinnin direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) myös teidän yritystänne.


Tekoälyn lyhyt historia

Ajatus tietokoneista oli olemassa jo pitkään ennen, kuin sellainen pystyttiin rakentamaan. Antiikin Kreikassa tunnettiin myytit Taloksesta: pronssista tehdystä miehestä, joka suojeli Kreetaa valloittajilta. Pronssinen mies siis suoritti automaattisesti tehtävää, joka oli ihmisille vaarallinen. Se oli kone, joka teki mitä käskettiin. Samoilta ajoilta on peräisin oleva legenda, Pandoran lipas on jäänyt elämään käsitteenä tähän päivään asti. Pandora oli keinotekoisesti luotu nainen, jolla oli ihmismäiset tunteet. Samat tunteet, jotka ajoivat hänet uteliaisuudesta avaamaan surullisen kuuluisan lippaansa.

Pandora oli keinotekoinen luomus, joka ajatteli itse. [1, 2] Talos ja Pandora olivat kuitenkin myyttejä, mikä erottaa ne tämän päivän koneista ja tekoälyistä.  Vuonna 1843 Ada Lovelacen kääntämä ja täydentämä tutkimuspaperi “Analyyttisesta koneesta” ei kuitenkaan ollut myytti, vaikka hänen omana aikanaan ei ollut tarpeeksi tehokkaita koneita näitä ajatuksia hyödyntämään. Lovelacea nimitetään monesti ensimmäiseksi koodaajaksi. Hän visioi konetta, joka vaativien matemaattisten laskelmien lisäksi pystyisi käsittelemään nuotteja. [3]


Datadriven data analytiikka

Resurssien puute estää analytiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa

Lähes jokaisessa organisaatiossa pyritään nykyisin johtamaan tiedolla. Dataa on saatavilla ainakin myynnistä ja taloudesta, usein myös asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyydestä. Edistyneimmissä organisaatioissa pyritään tunnistamaan trendejä, jopa ennustamaan niitä, ja hyödyntämään dataa innovoinnissa. 


#Tableau

Tableau Conference 2022: Tuotejulkistukset ja parhaat tallenteet

Kevään analytiikkatapahtuma Tableau Conference 2022 keräsi viime viikolla Las Vegasiin Tableau-yhteisön yli kaksi vuotta odotettuun jälleennäkemiseen. Tableau on tunnettu laajasta ja fanaattisen innokkaasta käyttäjäyhteisöstään, joka kutsuu itseään dataperheeksi, tuttavallisesti DataFam. Konferenssi järjestettiin ensi kertaa hybridimuodossa sekä paikan päällä että virtuaalisena. Paikan päällä Las Vegasissa oli myös Knowitin kahden hengen iskuryhmä.


#Tableau data

Tableau Conference 2022 on alkamassa

Kevään tapahtumakausi on täydessä vauhdissa ja tällä viikolla on vuorossa odotettu Tableau Conference 2022. Tapahtuma järjestetään ensi kertaa hybridimuodossa sekä virtuaalisena, että paikan päällä Las Vegasissa 17.-20.5.2022.


azure AWS well-architected review

Well-Architected Review tuo kustannussäästöjä ja arjen helpottumista

Well-Architected Review on arviointi, jonka avulla saadaan selkeä käsitys infrastruktuurin tilasta ja voidaan varmistaa, että arkkitehtuuri ja toteutus täyttävät niille asetetut vaatimukset. Tekemämme arviointi ja sen pohjalta laadittava raportti perustuvat parhaisiin käytäntöihin rakentaa tietoturvallinen, suorituskykyinen, joustava ja kustannustehokas infrastruktuuri sovelluksille.


Cloud well-architected review

Olisiko Well-Architected Review teille ajankohtainen?

Well-Architected Review on arviointi, jonka avulla saadaan selkeä käsitys infrastruktuurin tilasta ja voidaan varmistaa, että niiden arkkitehtuuri ja toteutus täyttävät niille asetetut vaatimukset. Jäsennellyn lähestymistavan parhaat käytännöt auttavat rakentamaan tietoturvallisen, suorituskykyisen, joustavan ja kustannustehokkaan infrastruktuurin sovelluksille. 


data analytiikka

3 tärkeintä ominaisuutta, joita ruokkimalla parannat organisaatiosi analytiikkakyvykkyyksiä

Datan tarve ymmärretään organisaatioissa laajasti, ja päätöksiä halutaan pohjata arvailun sijaan dataan. Käytännössä tilanne on kuitenkin vielä usein se, ettei analytiikka palvele liiketoiminnan tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Usein vika on analytiikan tekemisen tavoissa, eikä teknologia valitettavasti aina tarjoa oikotietä onneen. 


data datakulttuuri datastrategia

Vain kulttuurin, strategian ja teknologian liitto voi muuttaa yrityksen dataohjautuvaksi

Viimeksi tutustuimme kahteen eri tutkimukseen, joiden ytimessä on data ja analytiikka, ja totesimme, että vaikka data muuttaa kokonaisia toimialoja, kaikki organisaatiot eivät sitä vieläkään hyödynnä.


data analytiikka datastrategia

Data muuttaa toimialoja, mutta kaikki yritykset eivät vieläkään hyödynnä analytiikkaa

Datan ja analytiikan merkitys ja mahdollisuudet lienevät jo useimmille aika selviä. Silti tutkimusten mukaan niihin liittyvissä toimenpiteissä on suhteellisen paljon kehitettävää.


google cloud sustainability

Knowit boosts competency development for Google Cloud

Around the world, organizations across multiple industries are digitally transforming their businesses. The staggering emergence of new technologies and an increasing urgency to adopt more sustainable methods of living are reshaping our world faster than ever before.


data analytiikka

Modernin analytiikan toimintamalli mahdollistaa datan alkuperän tutkimisen

Liiketoiminnassa käytettävän analytiikan tavoitteena on tuoda päätösten perusteeksi dataa subjektiivisten näkemysten sijaan. Monissa yrityksissä on jo jollain tapaa valjastettu data liiketoiminnan palvelukseen, eikä päätöksiä perusteta silkkaan arvailuun. Usein analyysit ovat kuitenkin riippuvaisia tulkinnan tekijöistä ja analytiikkaa tehdään jokseenkin puolivillaisesti.


data analytiikka

Analyyttisten metodien vertailu, osa 2: Itsepalveluanalytiikka

Tämä on toinen osa sarjassa, jonka tarkoitus on käsitellä analytiikan eri alalajeja ja niiden toteuttamista liikemaailmassa. Sarjan tarkoitus on vastata erilaisiin kysymyksiin: mitä tarkoittaa vaikkapa kontekstuaalinen analytiikka, onko analytiikka vain kokeneille koodaajille ja matemaatikoille, sekä ennen kaikkea, millaista analytiikka tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.


data analytiikka Myynti

Webinaaritallenne: Myynnin analytiikan arvoketju

Miten varmistat että analytiikka muuttuu liiketoiminnan tuloksiksi?


data analytiikka Myynti

B2B-myynnin analytiikka 2.0

Koronarajoitusten hellittäessä me kaikki varmasti odotamme jonkinlaista ”paluuta normaaliin”. B2B-myynnin osalta se ei kuitenkaan ole järkevä tavoite, sillä koronapandemia on viimeistään paljastanut vanhojen B2B-myyntimallien tehottomuuden.

Perinteisimmätkin myyntiorganisaatiot siirtyivät etämyyntiin, kun aikaisemmin kasvotusten käydyt asiakastapaamiset eivät enää olleetkaan mahdollisia. Tämän lisäksi B2B-myynnin muutostrendit, kuten monikanavainen asiakaskokemus, etämyynti, sekä markkinoinnin ja myynnin yhteistyö kasvoivat merkitykseltään entisestään.


data analytiikka

Analyyttisten metodien vertailu, osa 1: Visuaalinen analytiikka

Tämä on ensimmäinen osa sarjassa, jonka tarkoitus on käsitellä analytiikan eri alalajeja ja niiden toteuttamista liikemaailmassa. Sarjan tarkoitus on vastata erilaisiin kysymyksiin: mitä tarkoittaa vaikkapa kontekstuaalinen analytiikkaa, onko analytiikka vain kokeneille koodaajille ja matemaatikoille, sekä ennen kaikkea, millaista analytiikkaa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Tämän kertainen blogiteksti keskittyy visuaaliseen analytiikkaan.


#Tableau data analytiikka

Tableau Conference 2021: Tuotejulkistukset

Analytiikkaplatformia tarjoava Tableau linjasi visiotaan tulevaisuuden analytiikan suunnasta ja kertoi uutisia tulevista tuotejulkistuksista tänään perjantaina päättyvässä konferenssissa. Vuosittainen Tableau Conference järjestettiin viime vuoden tapaan virtuaalisena.

Keynotessa painottuivat Tableaun visio datan demokratisoinnista ja käyttäjien entistä sujuvamman yhteistyön mahdollistamisesta kollaboraatioalustoilla kuten Slack. Painoarvoa tulevaisuuden kehityksessä saavat erityisesti tekoälyohjatut ominaisuudet ja suuryritysten käyttötarpeita tukevat parannukset mm. suorituskyvyn optimointiin.

Olen seurannut Tableaun konferenssijulkistuksia vuodesta 2012 alkaen ja Tableaun tuotekehityksen painopiste vaikuttaa nyt selkeästi siirtyneen analytiikan viemiseen uudelle tasolle, jossa edistyneet avustavat ominaisuudet (Augmented analytics) avittavat käyttäjää ymmärtämään ja hyödyntämään dataa entistä tehokkaammin.

Tableau siirtyi Salesforcen omistukseen vuonna 2019 ja vielä viime vuonna Tableaun tuoteuudistukset pyörivät vahvasti Salesforce-integraation ympärillä. Kommunikaatiotyökalu Slack hankittiiin Salesforcen omistukseen alkuvuonna hulppeaan, noin 23 miljardin euron hintaan, ja konferenssin julkistuksissa Tableaun integroituminen Slackiin mainittiin monilla osa-alueilla. Salesforce pyrkii selkeästi rakentamaan Slackista työpäivän kokonaisvaltaisen ohjauskeskuksen, jossa hoituvat tiimien keskustelut ja johon voi ohjata esimerkiksi asiakasviestit, tiketit ja hälytykset. Ja nyt datasta on tulossa uusi tiimiläinen.


Tietoturva msignite datakulttuuri

Yhteistyö, dokumentaatio, datakulttuuri ja tietoturva

Yhteistyö

Microsoft tiivistää yhteistyön kolmeen alueeseen:

  • Miten yhteistyö muuttuu tiimitasolla?
  • Miten yhteistyö toimii muun organisaation kanssa?
  • Miten viemme läpi laajempaa digitaalista murrosta?

#PowerBI msignite data

Microsoft Ignite 2021: Top 3 julkaisua Power BI:lle

Yksi merkittävimpiä julkistuksia Power BI:ssä liittyy niinkin tuttuun työkaluun kuin Exceliin. Power BI:tä on kritisoitu aikojen alusta siitä, miten datan tuominen ulos on toteutettu. Käytännössä jos olet yrittänyt viedä datat Exceliin matriisitaulukosta *köh* tuloslaskelma *köh*, niin export-työkalu räjäytti matriisitaulukon hierarkian perinteiseksi taulukoksi ja poisti kaiken muotoilun. Käyttäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa alkuperäinen matriisitaulukko itse käsin Excelissä. Tähän saadaan vihdoin muutos, kun tuleva export-työkalu mahdollistaa visuaalisen rakenteen ja muotoilun säilyttämisen. Pieni muutos, mutta jota moni etenkin talouden parissa työskentelevä henkilö tulee arvostamaan.


azure AI msignite

Mielenkiintoisimmat uutuudet Azuressa

Syksyn Microsoft Ignite 2021 -tapahtuma tarjosi tälläkin kertaa kohtuullisen määrän tuotejulkistuksia sekä päivityksiä olemassa oleviin palveluihin. Tässä blogissa avataan yritysten ja organisaatioiden näkökulmasta mielenkiintoisimmat julkistukset Azure-pilvialustalla.


azure Tietoturva msignite

Tietoturvaa kaikille ja kaikkialle

Tietoturvan hallinta on harvoin helppoa, eikä mikään toimiala ole turvassa tietoturvauhilta tai haavoittuvuuksilta. Työn paikkariippumattomuus ja pilvipalveluiden jatkuvasti lisääntyvä käyttö luovat organisaatioille tarpeita suojata laitteita, palveluita ja tietoja uusissa ympäristöissä ja uusilla tavoilla.


azure msignite migraatio

Jokainen pilvimatka on erilainen

Syksyn 2021 Microsoft Igniten isot teemat keskittyivät melko lailla muuhun kuin pilvimigraatioihin ja varmaan siitä syystä ensimmäisen migraatioihin liittyvän session kanssa oli teknisiä ongelmia. Microsoft ei nimittäin saanut sitä kaikille osallistujille näkymään oikein, vaan lähetyksenä näkyi jotain muuta. Savun hälvennyttyä kyseinen esitys saatiin pika-pikaa on-demandiksi ja pilvimatka pääsi vauhtiin.


azure msignite data

Metaversumi, tekoäly ja hyperverkottunut hybridimaailma

Syksyn 2021 Microsoft Ignite potkaistiin käyntiin perinteisen tapaan Microsoftin Satya Nadellan keynote-esityksellä. Satyan esityksessä käytiin läpi Igniten julkistusten ytimessä olevat teemat: metaversumi, tekoäly ja hyperverkottunut hybridimaailma. Voit lukea lisää kyseisistä teemoista Microsoftin virallisesta blogista, ohessa lyhyt yhteenveto.


azure msignite data

Microsoft Ignite 2021 on alkamassa

Syksyn 2021 Microsoft Ignite on ovella. Kolmepäiväinen tapahtuma pidetään 2.-4.11. Ja tälläkin kertaa täysin ilmaisena sekä virtuaalisesti. Tapahtuma tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, joten liity Knowitin matkaan seuraamaan Igniten kulkua. Mukanamme pysyt kärryillä tapahtuman etenemisestä, tärkeimmistä teemoista ja kiinnostavimmista julkistuksista!


Google google cloud Tietoturva

Tietoturvauutisia Google Next ’21 -tapahtumasta

Google kehittää jatkuvasti useita tietoturvapalveluita ja tuotteita, jotka auttavat sekä Google Cloudin että muidenkin IT-palveluiden tietoturvan hallinnassa ja uhkien havainnoinnissa. Keräsin Next ’21 -tapahtumasta valittuja tärppejä tietoturvauutisista. 


Cloud google cloud sustainability

Google Cloud Next 21 focusing on sustainability

Climate change and the transition to low-carbon growth will have profound impacts on every sector of the economy in the decades ahead. The need to understand these effects and their implications for the economy and financial system places climate change analysis in a significant role for companies’ strategic planning.


Cloud AWS Migration

AWS cloud migration costs: What to expect?

Ready to move your on-premise data centers to the public cloud? Reducing costs might be one reason you're prepared to make the switch. But you might also be wondering about the true cost and return on investment of AWS cloud migration.

Keep reading to find out what you can expect regarding AWS cloud migration costs and better understand the ROI of moving to the cloud.


Cloud AWS Passionate Support

Are you happy with how your current AWS partner manages your cloud?

You already know that managing cloud services in-house can be inefficient and cost-heavy. Choosing to work with ayn AWS MSP partner to run and secure your cloud operations is a smart choice. But are you satisfied with your current partner? Do they go above and beyond to ensure your success on AWS cloud?


Cloud AWS Migration

Overwhelmed by AWS migration?

Are you planning on migrating to AWS cloud, but not sure where to begin the process? What do you need to consider before you start migrating? How can you assess your current environments? And how do you select the right cloud migration strategy?


Mitä yhteistä on liiketoiminnan ketteryydellä ja aamupalalla?

Knowitin Agile Agentit-podcastissa Kari Kakkonen ja Teijo Kelander heittäytyvät roolipelaamisen maailmaan. Pelilaudalla on kaksikymmentä arkista sanaa ja yhtä monta ketterän ohjelmistokehityksen termiä. Lopputuloksena on hulvaton keskustelu, jossa yhdistäviä tekijöitä etsitään mm. vanhemmuuden ja kolmen kysymyksen sekä liiketoiminnan ketteryyden ja aamupalan väliltä.


Tekoäly ja ketterä ohjelmistokehitys – uhka vai mahdollisuus?...

Knowitin Agile Agentit-podcastissa Kari Kakkonen ja Teijo Kelander keskustelevat tällä kertaa tekoälyn hyödyntämisestä ketterässä ohjelmistokehityksessä.


Agile Agile Quality Management

Agile Manifesto 20 years

I participated in the amazing global celebration of Agile 20 Reflect Festival’s event “An Agile Manifesto Futurespective” which was both nostalgic and thought-provoking. This means that Agile Manifesto turned 20 years old last weekend! Isn’t that amazing!?


Ohjelmistokehitys

Functional Programming tricks for simplifying and improving code

Functional Programming can make your code simpler. Simplicity means that the code is easy to read and understand, testable and maintainable.


Ohjelmistokehitys

Setting up a local SonarQube environment

To be more specific, I will be discussing analyzing code with SonarQube in a fully containerized setup.


Testaus

Kari Kakkosen lastenkirja opettaa testausta fantasian avulla

Lohikäärmeitä, ritareita ja ohjelmistotestauksen perusteita. Knowitin Kari Kakkosen 1.12. julkaistavassa Dragons Out -lastenkirjassa ohjelmistotestauksen perusteet avautuvat huikean fantasiatarinan ohessa.


Agile Software

Knowit Way on laadukas tapa kehittää ohjelmistoja

Knowit on panostanut voimakkaasti ohjelmistokehitystiimin kasvattamiseen ja onnistuneet siinä syksyn aikana erittäin hyvin. Moderneilla ja laadukkailla ohjelmistokehitysmenetelmillä tiimi rakentaa käytettävyydeltään erinomaisesti toimivia, skaalautuvia ja tietoturvallisia ratkaisuja, jotka tukevat asiakkaiden liiketoiminnan strategisia tavoitteita.


Agile

Agile Agent -podcast: Urheilumaailman opit käyttöön Agile-tiimeissä

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Oli kyseessä urheilujoukkue tai Agile-tiimi niin coacheille tulee vastaa tilanteita, jotka vaativat välillä vaikeitakin päätöksiä. Miten kivuliaat muutokset pitäisi käsitellä yksilöiden ja tiimin kanssa? Olisiko urheilumaailmalla tarjolla oppeja, joita hyödyntää Agile-tiimeissä. Vierailevana tähtenä keskustelussa on mukana jalkapallovalmentaja ja -kirjoittaja Erkka V. Lehtola.

Sarjassa Teijo Kelander ja Sari Alander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 4

Kuuntele aikaisemmat podcast-jaksot:

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 3

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Agile

Agile Agent -podcast: Mitä yhteistä on Agile-tiimin ja urheilujoukkueen rakentamisessa?

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Mitä yhteistä on Agile-tiimin ja urheilujoukkueen rakentamisessa? Mitä kaikkea pitää huomioida? Vierailevana tähtenä keskustelussa mukana on jalkapallovalmentaja ja -kirjoittaja Erkka V. Lehtola.

Sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 3

Kuuntele aikaisemmat podcast-jaksot:

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA

Robot Framework -videosarja: Mobiilitestiautomaatio

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan viimeisessä jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä mobiilitestiautomaatiossa.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA #rpa

Robot Framework -videosarja: Nyt tutustutaan ohjelmistorobotiikkaan

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan toisessa jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä ohjelmistorobotiikassa ja kuullaan muun muassa miten se eroaa testiautomaatiosta. 


Ohjelmistokehitys Jenkins

Developing Jenkins Pipelines on Top of Docker for Windows 

I am Toni and I work as a full stack developer at Knowit. I also instruct a Getting started with Jenkins course. In this post, I give a sneak peek to first step of the course, setting up Jenkins to run in container with Docker on Windows, and describe my setup for developing Jenkins pipelines with Docker for Windows and WSL.


Ketterä kehitys

Agile Agent -podcast: Coachin kompetenssit

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Podcast-sarjan toisessa jaksossa keskustellaan siitä, mitkä ovat Agile-coachin keskeissimmät kompetenssit.

Sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Knowit Agile Agile Quality Management

ETK:n vinkit ketterään kehittämiseen

Artikkelissa kerrotaan ETK:n kokemuksia ja oppeja ketterästä kehittämisestä.

Eläketurvakeskus (ETK) on sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa toimiva yksityinen organisaatio, jonka toimialueeseen kuuluvat lakisääteiset työeläketurvapalvelut kuten ulkomaille lähtevien suomalaisen sosiaaliturvan hoitaminen, ulkomaan eläkehakemusten liikenne ja eläkevakuuttamisen valvonta. Lisäksi ETK tuottaa tutkimusta ja tilastotietoa päättäjien käyttöön. ETK on reilun 300 hengen organisaatio, joista tietohallinnossa työskentelee noin 30. Asiakaskunta koostuu työeläkelaitoksista.


Robot Framework Tutorial -videosarja jatkuu: Testiautomaatio

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan toisessa jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä testiautomaatiossa. 


Agile Agile Quality Management Digitalization

Metsäkeskus näkee ketterässä kehittämisessä paljon mahdollisuuksia

Metsäkeskus on metsätalouden edistämisen asiantuntijaorganisaatio, jolla on ympäri Suomea yli 70 toimipistettä. Sen tehtäviin kuuluvat lakien noudattamisen valvonta kaikkien Suomen metsien osalta, metsätaloustukien hallinnointi sekä moninaiset osaamisen ja tiedonsaamisen edistämistehtävät.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Etäkoulutus – kuuleeko kukaan?

Digitalisaatio ja etätyö ovat olleet jo vuosia itsestään selviä asioita, jotka ovat osa tietotyöläisten perusarkea. No, kuinkas sitten kävikään? Maailma muuttui hetkessä. Jokainen meistä haastettiin opettelemaan uusia arkirutiineja ja tapoja tehdä töitä, unohtamatta yhteydenpitoa. Tarvittavat sähköiset työvälineet ovat toki olleet koko ajan käytössämme, mutta vasta nyt opimme toden teolla käyttämään niitä.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA Robot Framework

Robot Framework -videosarja alkaa

 Hyppää mukaan ja syvenny Robot Frameworkin maailmaan

Ota kuppi kahvia ja tutustu Robot Frameworkiin teema kerrallaan uudessa videosarjassamme. Ensimmäisessä johdantovideossa käydään läpi muun muassa mistä elementeistä Robot Framework koostuu, kerrataan sen kehityshistoriaa ja lopuksi demotaan sitä käytännössä. 

Seuraavissa videoissa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä testiautomaatiossa, ohjelmistorobotiikassa ja mobiilitestiautomaatiossa. Seuraa some-kanaviamme niin tiedät, milloin seuraava video julkaistaan.

Mikäli haluat tutustua aiheeseen pitkän kaavan mukaan, saat lisätietoja sinua kiinnostavista palveluista ja koulutuksista asiantuntijoiltamme. 

Ota aluksi yhteyttä Markukseen niin olemme yhteydessä: markus.kaariainen@knowit.fi tai 040 512 4755

Etsimme jatkuvasti uusia automaatiokehittäjiä, tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme.

Open Positions

 


Agile Agent -podcast: Coachaus on kokonaisvaltaista

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Podcast-sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Ensimmäisessä osassa keskustellaan siitä, mistä on kyse kokonaisvaltaisesta coachauksesta.


Knowit Agile Solutions

Valtiokonttori siirtyi hallitusti ketterän kehittämisen malliin

Valtiokonttori toimii valtionhallinnon sisäisten taloushallinnon, rahoituksen ja vakuuttamisen palveluiden kehittäjänä ja tuottajana. Toisena keskeisenä toiminta-alueena on tuottaa mm. korvaus- ja tietopalveluita yksityisille kansalaisille ja yrityksille.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA

Greetings from RoboCon2020

RoboCon, the annual conference for Robot Framework enthusiasts, was held in Helsinki 14th to 17th of January. The week consisted of different kinds of workshops, but the main event was the two day Conference at Bio Rex. This year's theme was Global Takeover, and it seemed to hit the target very well: participants came from all over the world. 


Testaus

Performance testing, load testing or stress testing?

 

It doesn’t matter, just do it! Lots of people get into arguments over terminology about different IT concepts. My view has always been that each organization or even each team decides its own terminology.


Automaatio Ohjelmistokehitys Testaus

Terveiset EuroSTAR 2019 -testauskonferenssista

 

Vuosittainen EuroSTAR-testauskonferenssi järjestettiin tänä vuonna Prahassa 11. – 14.11.2019. Ensimmäiset puolitoista päivää oli varattu tutoriaaleille ja varsinainen konferenssi alkoi tiistaina iltapäivällä kanadalaisen tohtori Chris McKillopin keynote-puheenvuorolla ”Developing Your BS Detector: The Hype & Reality of AI”.


Cloud

From private cloud to virtual private clouds: getting AWS certified with private cloud background

 

I am Toni, a full stack developer at Knowit and an AWS Certified Solutions Architect - Associate. In this post I will describe the first steps of my public cloud learning journey after some years of private cloud experience. I did this certification as a part of my personal development plan at Knowit.


Laatu ja laadunvarmistus

Mitä yhteistä on sienestämisellä ja laadunvarmistuksella? Väitän, että paljonkin!

Kävin viikonloppuna pitkästä aikaa sienimetsässä. Kuljin sienikonkareiden kanssa keltaisten lehtien täplittämillä mättäillä ja etsin aarteita. Samalla oivalsin, että sienestämisessä on paljon samaa kuin työssäni ketterän laadunvarmistuksen parissa.


Laatu ja laadunvarmistus Testaus Tapahtumat

Knowit Testit 2019 - testausseminaarin antia

 

Knowitin Testit 2019 järjestettiin jo viidettä vuotta tapahtumapaikkana Malmö. Päivä oli täynnä mielenkiintoisia esityksiä jopa kolmella eri radalla ja kolmella kaikille yhteisellä pääesityksellä. Tapahtuman aikatauluun oli mahdutettu kolmannen radan loppuun myös avoin keskustelutapaaminen. Päivän teemasanoiksi nousi minulla: palautteen nopeus, tuntemattomaan varautuminen ja ihmisten kohtaaminen.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Natural language processing in robotic process automation

Frequently, robotic process automation (RPA) collides with the problem of unstructured data. A process to be automated might, for example, require data scraping from emails or websites with no specific format.


Ohjelmistokehitys Agile Kehitysmenetelmät

Ensimmäinen ketterän kehittämisen sudenkuoppa - asiakkaan ääni ei tule kuulluksi

Aikaisemmissa blogeissa olemme esitelleet kaksi onnen avainta. Nyt on sitten aika kurkistaa ensimmäiseen sudenkuoppaan, joka liittyy hyvin vahvasti näihin alla oleviin onnen avaimiin.


Ohjelmistokehitys Agile DevOps

Knowit Developer Summit 2019 - a travel report

This year's KDS was held at the heart of Stockholm, at the Radisson Blu Waterfront Hotel. Two days of mostly short talks about various software related topics, with a bit of hardware thrown in for good measure. 


Ohjelmistorobotiikka / RPA

RPA-pelimerkkejä jaossa

Siitä on jo aikaa, kun uutta asiakasta tavatessani aloitin ohjelmistorobotiikan aakkosista: mitä ohjelmistorobotiikka on, mitä se ei ole ja mihin sitä voi soveltaa. Nyt surffaan ohjelmistorobotiikan seuraavassa aallossa ja vastaan kysymykseen, miten automatisointia on järkevää laajentaa hallitusti kohti älykästä prosessiautomaatiota. Lisäksi ohjelmistorobotiikan oikeaa suuntaa ja skaalautumisen nopeutta etsitään organisaatioissa yhtä määrätietoisesti kuin eturivin starttiruutua Formula 1:ssä.


Agile Kehitysmenetelmät Ketterä kehitys

Kolmas ketterän kehittämisen onnen avain – säännöllinen toteutus!

Blogisarjamme kolmas osa valaisee kolmatta ketteryyden periaatetta. Sen ytimessä on säännölliset ja lyhyellä aikavälillä tapahtuvat toimitukset, joita tarkastellaan tässä blogikirjoituksessa niin asiakkaan kuin kehittäjänkin näkökulmasta. Kolmas onnen avain on kokonaisuudessaan:


Agile Ketterä kehitys

Toinen ketterän kehittämisen onnen avain − Hyväksy muutos!

Toivottavasti olet jo päässyt sovittelemaan ensimmäistä onnen avainta, jossa keskityttiin asiakkaan tarpeiden tyydyttämiseen. Voit lukea blogisarjan edellisen kirjoituksen tästä.


Ketterä kehitys

Agile Coaching -mietteitä

Kun yrityskulttuuria halutaan kehittää ketterään suuntaan ottavat yritykset usein mukaan ulkopuolisen agile coachin tuomaan näkemystä etenemiseen ja mahdollisiin haasteisiin. Kapellimestari Valeri Gergijev sanoi että kapellimestarilla pitää olla salkut täynnä ideoita kun hän astuu orkesterin eteen. Samalla tavalla ketterällä valmentajalla on hyvä olla pää täynnä ajatuksia ja esimerkkejä kun marssitaan yritykseen ketteröittämään liiketoimintaa.


Agile Ketterä kehitys

Ensimmäistä ketterän kehittämisen onnen avainta etsimässä

Uusi blogisarja avaa ketterän tekemisen taustalla olevaa kahtatoista periaatetta. Johdannon blogisarjaan voit lukea täältä.


Agile Ketterä kehitys

Ketterän kehittämisen 12 onnen avainta ja kuusi sudenkuoppaa – uusi blogisarja alkaa

Uusi blogisarja avaa ketterän tekemisen taustalla olevaa kahtatoista periaatetta. Käymme sarjassa läpi 12 onnen avainta ja vastapainoksi kuusi sudenkuoppaa, joihin organisaatiot usein kompastuvat ketterässä kehittämisessä.


Knowit työpaikkana

Hyvinvoiva isä on motivoitunut, energinen ja tuottava

Kun Kari Kakkosen Nooa-poika syntyi viisi vuotta sitten, Kakkoselle oli selvää, että hän ei halua missata pojan ensimmäisiä vuosia.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Voiko robotti villiintyä?

Ei ole ihme, että älykäs automaatio, digitaaliset kollegat ja prosessien tehostaminen ovat yrityksissä tärkeitä kehityskohteita. Työpäivämme täyttyvät valtavasta määrästä rutiinityötä, asiakkaat haluavat palvelua lähes kellon ympäri ja järjestelmien valtavien datamäärien analysointiin ei riitä millään aikaa.   


Tekoäly / Koneoppiminen

Kannustavalla oppimisella menee lujaa

Olen viime aikoina viettänyt merkittävän osan työajasta koneoppimisen kouluttamiseen. Olen huomannut materiaalissani puutteen: siinä ei käsitellä juuri lainkaan vahvistusoppimista, josta käytän usein nimitystä kannustava oppiminen.


Laatu ja laadunvarmistus

American IT Speaker Gurus Through Finnish Eyes: Mary Poppendieck, Alistair Cockburn and James Whittaker

I have been fortunate enough to have been able to participate in trainings by Poppendieck, Cockburn as well as Whittaker. As a trainer and agile coach myself, I started to notice similarities in their behavior and style of communication and how much their style differed from the ways of Finnish lecturers so I thought it might be interesting to share my views with you. 


Knowit työpaikkana

Isähaaste - kohti perheystävällisempää työpäivää

Knowitilla isä- ja perheystävällisyys on osa meidän arkipäivää ja kulttuuria. Päätimmekin siksi innolla lähteä mukaan aloittamaan Fambitionin Isähaastetta yhdessä Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry:n ja Siili Solutionsin kanssa. Haasteessa pyritään kehittämään isäystävällistä johtamista ja perhemyönteistä organisaatiokulttuuria.


Laatu ja laadunvarmistus Testaus

Ontuuko ketterä projektisi yhtä paljon kuin itse tehty yrttilaatikko?

Kokkaus on varsin antoisaa tekemistä, ja koska erityisesti yrteillä rikastettu Välimeren keittiö kolisee meikäläiseen kuin vellikello lounasaikaan, sain eräänä päivänä neroleimauksen: Taidanpa rakentaa pihalle yrttitaimille ihan oman kasvatuslaatikon. Lähdin projektiin itsevarmasti takki auki juurikaan suunnittelematta. IT-alan työkokemukseni pohjalta minun olisi kuitenkin pitänyt tietää, että jokainen ketteräkin projekti vaatii kartoitusta, projektisuunnitelman, testausta ja useita muita vaiheita.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Ohjelmistorobotiikkaa Robot Framework -teknologialla - tunnetko avoimen lähdekoodin edut?

Testausautomaation puolelta tutun automaatiovälineen, Robot Frameworkin, päivitetty versio julkaistiin kesäkuussa 2018. Uudet toiminnallisuudet mahdollistavat työvälineen paremman käytön myös ohjelmistorobotiikassa. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme avoimen lähdekoodin etuja verrattuna kaupallisten toimijoiden tarjoamiin vaihtoehtoihin sekä kerromme kuinka automaatio säästää aikaa, vapauttaa resursseja tuottavampaan toimintaan ja edesauttaa paremman asiakaskokemuksen syntymistä.


Laatu ja laadunvarmistus

Ketteriä mietteitä metsälenkillä

Eilen kävin pitkällä kävelylenkillä koiran kanssa. Tihkusateen kastelemat sammaleen päällystämät kalliot ovat liukkaat ja hieman soinen maasto märkää, mutta määrätietoisesti taivallan eteenpäin. Reitti on tuttu, mutta polut risteilevät siihen malliin, että aivan alkuperäisen reittisuunnitelman mukaisesti en matkaa onnistu tälläkään kertaa taittamaan. Reilun tunnin päästä pääsen kuitenkin lammen rannalle, sytytän nuotion ja istuskelen laholla puunrungolla pohtien mitäpä muuta, kuin metsään menneitä projekteja.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Uranvaihto ja ATK

Olen nyt kaksi vuotta ollut uudella urallani. Siirryin rahoituksesta IT:hen - kai. Edelleen lähes päivittäin hämmennyn tästä toimialasta. Ja se on pistänyt miettimään, onko muilla alanvaihtajilla samoja kokemuksia, vai onko tämä vain minun ihmettelyä tai jotenkin vain IT-alaan liittyvää.


Kaiken takana on koodi

Jokunen päivä sitten demosin asiakkaan edustajalle proof-of-concept -tasoisen testiautomaatio-kyhäelmän, jonka olin parissa viikossa räpeltänyt kasaan. Nimenomaan räpeltänyt, mutta palataan tähän tuonnempana. Ennen demoa kävin nopeasti läpi, mistä Robot Frameworkissa on kyse ja näytin jopa koodinpätkät, joiden pohjalta automatiikka klikkailee selaimen linkkejä ja täyttää lomakkeita. Heppu osti kyhäelmäni, joten jotain olin selvästi onnistunut saavuttamaan. Kaverin ensikommentti pisti kuitenkin miettimään omaa taustaa, urapolkua ja sitä miten nyt toista kuukautta on elämänsä ensimmäistä kertaa konsultti. Se kommentti oli jotakuinkin seuraava: “Koodausta löytyy nykyään kaikkialta. Jopa testaajilta vaaditaan koodausosaamista”. Tämähän on täysin totta.


Testaus

Takeaways from EuroSTAR Testing Conference 2017

Knowit Oy’s Lead Consultant Eero Hyytinen participated in EuroSTAR testing conference in Copenhagen in Denmark 7.-9.11.2017. The target was to network with people, hear interesting presentations on hot topics as well as to meet & greet conference sponsors and learn of their new innovations. So a lot of things to do in just a few days.


Testaus

Testaus säädellyillä aloilla

Julkaistu Sytyke-lehdessä 03/2017

On paljon teollisuuden aloja, joita säätelee liiketoiminnan sääntöjen lisäksi jokin viranomaisen säädös tai alan oma standardi. Näillä aloilla täytyy tehdä kaiken muun testauksen lisäksi yleensä pakollisia testejä.


Laatu ja laadunvarmistus

Testit 2017 – Suomen Knowitin Solutions-iskuryhmä länsinaapurissa laadunvarmistusoppeja imemässä

Malmössä järjestettiin 12.9. paikallisen Knowitin organisoima Testit -laadunvarmistusseminaari, johon päätimme lähteä Suomen Knowitilta viiden konsultin voimin. Samalla pääsimme kannustamaan RPA-evankelistaamme Katriina Vallia, joka jakoi robotiikan ilosanomaa myös länsinaapurimme Knowit-kollegoille ja asiakkaillemme.


Agile

Test-Driven Development, Acceptance Test-Driven Development, and Behaviour-Driven Development by Kari Kakkonen

This below is an excerpt from Agile Testing Foundations: An ISTQB Foundation Level Agile Tester Guide written by Rex Black, Marie Walsh, Gerry Coleman, Bertrand Cornanguer, Istvan Forgacs, Kari Kakkonen, and Jan Sabak, published July 2017. The authors are all members of the ISTQB Working Group that wrote the ISTQB Agile Tester Foundation syllabus.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Per automation ad astra - onko ohjelmistorobotiikka sittenkin tähtitiedettä?

Törmään hyvin usein lausahdukseen: ohjelmistorobotiikka ei ole tähtitiedettä. Omalla kohdallani tämä ei täysin pidä paikkaansa, sillä taustani on nimenomaan tähtitieteessä, sekä tieteellisissä kirjastoissa. Näillä molemmilla alueilla käytännön työhön kuuluu nykyään ohjelmointia ja datan käsittelyä. Nämä taas linkittyvät määritelmään ohjelmistorobotiikasta eli RPA:sta: datan lukemisen, käsittelyn ja kirjoittamisen automatisointi.


DevOps

DevOps is a Journey

It is not possible to describe all the actions an organization needs to go through to be a DevOps organization. There is no one way to do it and no right extent in which to do it. The DevOps vision is quite clear, but how an organization moves towards it, varies a lot.


Testaus

Makings of a Book: Agile Testing Foundations

I recently participated in authoring of a book. This book “Agile Testing Foundations” reflects the content of ISTQB Agile Tester syllabus. The book was created by a team of experts in agile testing, which was a most interesting way to author a book - the modern way to put wisdom on paper.


Scrum

Mitä yhteistä on swimrunilla ja ketterällä ohjelmistokehityksellä (agile scrum)?

Molemmissa on sprinttejä! :)


Knowit työpaikkana

Työnhaku rekrytoijan silmin

Rekrytointi on vuosien varrella muuttanut muotoaan ja kehittynyt. Enää ei riitä kun kävelee yritykseen sisään ja kysyy olisiko töitä tai naputtelee Wordiin mitä osaa ja lähettää sen. Nykyään moni työnantaja odottaa hakijoilta videoesittelyjä, huippuunsa tuunattuja persoonallisia hakukirjeitä, ilotulitusta ja ties mitä muuta. Paineet ovat hakijalla suuret - kuinka onnistut vakuuttamaan työnantajan omasta sopivuudestasi. Työskentelen Knowitilla rekrytointikoordinaattorina ja luen viikoittain paljon erilaisia hakemuksia. Tunnen kuitenkin myös hakijan tuskan, olenhan itsekin työntekijä, joka on hakenut töitä ja pähkäillyt kuinka parhaiten tuoda oma osaaminen ja persoona esille.


Testaus

Testaamisen pieniä oivalluksia: Python & JMeter

Kohta puoli vuotta automaatiokehittäjänä Knowitilla! Erityisen paljon olen tehnyt suorituskyky- ja kuormitustestausta käyttäen Javaan perustuvaa Apache JMeteriä. Vannoutuneena Pythonin kannattajana karsastin aluksi jo nimessä olevaa J:tä. Ajattelin, että opetteluun menisi paljon aikaa. 


Automaatio DevOps Laatu ja laadunvarmistus

Takeaways from Automation Guild 2017

I followed Automation Guild 2017 (automationguild.com) online conference organized by Joe Colantonio. 33 practical presentations for test automation developers were recorded and made available for watching later on. Tracks were Frameworks, Best practices, Automation techniques, DevOps in Test, and Mobile, API & Unit testing.


Digitaalinen liiketoiminta Knowit Laatu ja laadunvarmistus

Tuotekehitys murroksessa: Knowit ja ASSA ABLOY Tulevaisuuden tuotekehitys -tapahtumassa

Tulevaisuuden tuotekehitysorganisaatioiden tulee vastata yhä nopeammin muuttuviin markkinatarpeisiin. Toista kertaa järjestetty Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaari kokosi lokakuussa 2016 Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle ajankohtaisen aiheen pariin vajaat parisataa osallistujaa.


Automaatio Knowit Agile

Laadunvarmistuksen ammattilainen aina asiakkaan tukena

Henri Grönblom on Knowitin Solutions-liiketoiminta-alueen lead-konsulttien esimies. Knowitin palvelukseen Grönblom siirtyi yrityskaupan myötä vuonna 2005.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Neljä askelta ohjelmistorobotiikkaan

Ohjelmistorobotiikassa on kyse yrityksen toimintatavan muutoksista enemmän kuin teknologisen välineen käyttöönotosta. Siksi onkin hurjaa, että robotiikkaa myydään ohjelmistokeskeisesti, ikään kuin se olisi sellaisenaan käytettäväksi soveltuva työkalu.

Ohjelmistorobotiikan liiketoiminnallisesti järkevä hyödyntäminen vaatii perehtymistä yrityksen toimialaan, käytäntöihin, prosesseihin ja tavoitteisiin. Vasta näiden kartoittamisen jälkeen mietitään, onko ohjelmistorobotiikan käyttöönotto järkevää ja missä laajuudessa sen käyttäminen on liiketaloudellisesti kannattavaa.


Automaatio Knowit Ohjelmistokehitys

Tehokas työkalun käyttöönotto

Olen vuoden sisällä vetänyt kolmen eri testaustyökalun käyttöönotot. Ajattelin nyt pysähtyä hetkeksi miettimään testaustyökalujen käyttöönottoprojekteja tehokkuuden kannalta.