Solutions

Tämä on Knowit Solutions blogi.

Solutions

Tekoälyn lyhyt historia

Ajatus tietokoneista oli olemassa jo pitkään ennen, kuin sellainen pystyttiin rakentamaan. Antiikin Kreikassa tunnettiin myytit Taloksesta: pronssista tehdystä miehestä, joka suojeli Kreetaa valloittajilta. Pronssinen mies siis suoritti automaattisesti tehtävää, joka oli ihmisille vaarallinen. Se oli kone, joka teki mitä käskettiin. Samoilta ajoilta on peräisin oleva legenda, Pandoran lipas on jäänyt elämään käsitteenä tähän päivään asti. Pandora oli keinotekoisesti luotu nainen, jolla oli ihmismäiset tunteet. Samat tunteet, jotka ajoivat hänet uteliaisuudesta avaamaan surullisen kuuluisan lippaansa.

Pandora oli keinotekoinen luomus, joka ajatteli itse. [1, 2] Talos ja Pandora olivat kuitenkin myyttejä, mikä erottaa ne tämän päivän koneista ja tekoälyistä.  Vuonna 1843 Ada Lovelacen kääntämä ja täydentämä tutkimuspaperi “Analyyttisesta koneesta” ei kuitenkaan ollut myytti, vaikka hänen omana aikanaan ei ollut tarpeeksi tehokkaita koneita näitä ajatuksia hyödyntämään. Lovelacea nimitetään monesti ensimmäiseksi koodaajaksi. Hän visioi konetta, joka vaativien matemaattisten laskelmien lisäksi pystyisi käsittelemään nuotteja. [3]


Datadriven data analytiikka

Resurssien puute estää analytiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa

Lähes jokaisessa organisaatiossa pyritään nykyisin johtamaan tiedolla. Dataa on saatavilla ainakin myynnistä ja taloudesta, usein myös asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyydestä. Edistyneimmissä organisaatioissa pyritään tunnistamaan trendejä, jopa ennustamaan niitä, ja hyödyntämään dataa innovoinnissa. 


#Tableau

Tableau Conference 2022: Tuotejulkistukset ja parhaat tallenteet

Kevään analytiikkatapahtuma Tableau Conference 2022 keräsi viime viikolla Las Vegasiin Tableau-yhteisön yli kaksi vuotta odotettuun jälleennäkemiseen. Tableau on tunnettu laajasta ja fanaattisen innokkaasta käyttäjäyhteisöstään, joka kutsuu itseään dataperheeksi, tuttavallisesti DataFam. Konferenssi järjestettiin ensi kertaa hybridimuodossa sekä paikan päällä että virtuaalisena. Paikan päällä Las Vegasissa oli myös Knowitin kahden hengen iskuryhmä.


#Tableau data

Tableau Conference 2022 on alkamassa

Kevään tapahtumakausi on täydessä vauhdissa ja tällä viikolla on vuorossa odotettu Tableau Conference 2022. Tapahtuma järjestetään ensi kertaa hybridimuodossa sekä virtuaalisena, että paikan päällä Las Vegasissa 17.-20.5.2022.


azure AWS well-architected review

Well-Architected Review tuo kustannussäästöjä ja arjen helpottumista

Well-Architected Review on arviointi, jonka avulla saadaan selkeä käsitys infrastruktuurin tilasta ja voidaan varmistaa, että arkkitehtuuri ja toteutus täyttävät niille asetetut vaatimukset. Tekemämme arviointi ja sen pohjalta laadittava raportti perustuvat parhaisiin käytäntöihin rakentaa tietoturvallinen, suorituskykyinen, joustava ja kustannustehokas infrastruktuuri sovelluksille.


Cloud well-architected review

Olisiko Well-Architected Review teille ajankohtainen?

Well-Architected Review on arviointi, jonka avulla saadaan selkeä käsitys infrastruktuurin tilasta ja voidaan varmistaa, että niiden arkkitehtuuri ja toteutus täyttävät niille asetetut vaatimukset. Jäsennellyn lähestymistavan parhaat käytännöt auttavat rakentamaan tietoturvallisen, suorituskykyisen, joustavan ja kustannustehokkaan infrastruktuurin sovelluksille. 


data analytiikka

3 tärkeintä ominaisuutta, joita ruokkimalla parannat organisaatiosi analytiikkakyvykkyyksiä

Datan tarve ymmärretään organisaatioissa laajasti, ja päätöksiä halutaan pohjata arvailun sijaan dataan. Käytännössä tilanne on kuitenkin vielä usein se, ettei analytiikka palvele liiketoiminnan tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Usein vika on analytiikan tekemisen tavoissa, eikä teknologia valitettavasti aina tarjoa oikotietä onneen. 


data datakulttuuri datastrategia

Vain kulttuurin, strategian ja teknologian liitto voi muuttaa yrityksen dataohjautuvaksi

Viimeksi tutustuimme kahteen eri tutkimukseen, joiden ytimessä on data ja analytiikka, ja totesimme, että vaikka data muuttaa kokonaisia toimialoja, kaikki organisaatiot eivät sitä vieläkään hyödynnä.


data analytiikka datastrategia

Data muuttaa toimialoja, mutta kaikki yritykset eivät vieläkään hyödynnä analytiikkaa

Datan ja analytiikan merkitys ja mahdollisuudet lienevät jo useimmille aika selviä. Silti tutkimusten mukaan niihin liittyvissä toimenpiteissä on suhteellisen paljon kehitettävää.


google cloud sustainability

Knowit boosts competency development for Google Cloud

Around the world, organizations across multiple industries are digitally transforming their businesses. The staggering emergence of new technologies and an increasing urgency to adopt more sustainable methods of living are reshaping our world faster than ever before.


data analytiikka

Modernin analytiikan toimintamalli mahdollistaa datan alkuperän tutkimisen

Liiketoiminnassa käytettävän analytiikan tavoitteena on tuoda päätösten perusteeksi dataa subjektiivisten näkemysten sijaan. Monissa yrityksissä on jo jollain tapaa valjastettu data liiketoiminnan palvelukseen, eikä päätöksiä perusteta silkkaan arvailuun. Usein analyysit ovat kuitenkin riippuvaisia tulkinnan tekijöistä ja analytiikkaa tehdään jokseenkin puolivillaisesti.


data analytiikka

Analyyttisten metodien vertailu, osa 2: Itsepalveluanalytiikka

Tämä on toinen osa sarjassa, jonka tarkoitus on käsitellä analytiikan eri alalajeja ja niiden toteuttamista liikemaailmassa. Sarjan tarkoitus on vastata erilaisiin kysymyksiin: mitä tarkoittaa vaikkapa kontekstuaalinen analytiikka, onko analytiikka vain kokeneille koodaajille ja matemaatikoille, sekä ennen kaikkea, millaista analytiikka tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.


data analytiikka Myynti

Webinaaritallenne: Myynnin analytiikan arvoketju

Miten varmistat että analytiikka muuttuu liiketoiminnan tuloksiksi?


data analytiikka Myynti

B2B-myynnin analytiikka 2.0

Koronarajoitusten hellittäessä me kaikki varmasti odotamme jonkinlaista ”paluuta normaaliin”. B2B-myynnin osalta se ei kuitenkaan ole järkevä tavoite, sillä koronapandemia on viimeistään paljastanut vanhojen B2B-myyntimallien tehottomuuden.

Perinteisimmätkin myyntiorganisaatiot siirtyivät etämyyntiin, kun aikaisemmin kasvotusten käydyt asiakastapaamiset eivät enää olleetkaan mahdollisia. Tämän lisäksi B2B-myynnin muutostrendit, kuten monikanavainen asiakaskokemus, etämyynti, sekä markkinoinnin ja myynnin yhteistyö kasvoivat merkitykseltään entisestään.


data analytiikka

Analyyttisten metodien vertailu, osa 1: Visuaalinen analytiikka

Tämä on ensimmäinen osa sarjassa, jonka tarkoitus on käsitellä analytiikan eri alalajeja ja niiden toteuttamista liikemaailmassa. Sarjan tarkoitus on vastata erilaisiin kysymyksiin: mitä tarkoittaa vaikkapa kontekstuaalinen analytiikkaa, onko analytiikka vain kokeneille koodaajille ja matemaatikoille, sekä ennen kaikkea, millaista analytiikkaa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Tämän kertainen blogiteksti keskittyy visuaaliseen analytiikkaan.


#Tableau data analytiikka

Tableau Conference 2021: Tuotejulkistukset

Analytiikkaplatformia tarjoava Tableau linjasi visiotaan tulevaisuuden analytiikan suunnasta ja kertoi uutisia tulevista tuotejulkistuksista tänään perjantaina päättyvässä konferenssissa. Vuosittainen Tableau Conference järjestettiin viime vuoden tapaan virtuaalisena.

Keynotessa painottuivat Tableaun visio datan demokratisoinnista ja käyttäjien entistä sujuvamman yhteistyön mahdollistamisesta kollaboraatioalustoilla kuten Slack. Painoarvoa tulevaisuuden kehityksessä saavat erityisesti tekoälyohjatut ominaisuudet ja suuryritysten käyttötarpeita tukevat parannukset mm. suorituskyvyn optimointiin.

Olen seurannut Tableaun konferenssijulkistuksia vuodesta 2012 alkaen ja Tableaun tuotekehityksen painopiste vaikuttaa nyt selkeästi siirtyneen analytiikan viemiseen uudelle tasolle, jossa edistyneet avustavat ominaisuudet (Augmented analytics) avittavat käyttäjää ymmärtämään ja hyödyntämään dataa entistä tehokkaammin.

Tableau siirtyi Salesforcen omistukseen vuonna 2019 ja vielä viime vuonna Tableaun tuoteuudistukset pyörivät vahvasti Salesforce-integraation ympärillä. Kommunikaatiotyökalu Slack hankittiiin Salesforcen omistukseen alkuvuonna hulppeaan, noin 23 miljardin euron hintaan, ja konferenssin julkistuksissa Tableaun integroituminen Slackiin mainittiin monilla osa-alueilla. Salesforce pyrkii selkeästi rakentamaan Slackista työpäivän kokonaisvaltaisen ohjauskeskuksen, jossa hoituvat tiimien keskustelut ja johon voi ohjata esimerkiksi asiakasviestit, tiketit ja hälytykset. Ja nyt datasta on tulossa uusi tiimiläinen.


Tietoturva msignite datakulttuuri

Yhteistyö, dokumentaatio, datakulttuuri ja tietoturva

Yhteistyö

Microsoft tiivistää yhteistyön kolmeen alueeseen:

  • Miten yhteistyö muuttuu tiimitasolla?
  • Miten yhteistyö toimii muun organisaation kanssa?
  • Miten viemme läpi laajempaa digitaalista murrosta?

#PowerBI msignite data

Microsoft Ignite 2021: Top 3 julkaisua Power BI:lle

Yksi merkittävimpiä julkistuksia Power BI:ssä liittyy niinkin tuttuun työkaluun kuin Exceliin. Power BI:tä on kritisoitu aikojen alusta siitä, miten datan tuominen ulos on toteutettu. Käytännössä jos olet yrittänyt viedä datat Exceliin matriisitaulukosta *köh* tuloslaskelma *köh*, niin export-työkalu räjäytti matriisitaulukon hierarkian perinteiseksi taulukoksi ja poisti kaiken muotoilun. Käyttäjällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa alkuperäinen matriisitaulukko itse käsin Excelissä. Tähän saadaan vihdoin muutos, kun tuleva export-työkalu mahdollistaa visuaalisen rakenteen ja muotoilun säilyttämisen. Pieni muutos, mutta jota moni etenkin talouden parissa työskentelevä henkilö tulee arvostamaan.


azure AI msignite

Mielenkiintoisimmat uutuudet Azuressa

Syksyn Microsoft Ignite 2021 -tapahtuma tarjosi tälläkin kertaa kohtuullisen määrän tuotejulkistuksia sekä päivityksiä olemassa oleviin palveluihin. Tässä blogissa avataan yritysten ja organisaatioiden näkökulmasta mielenkiintoisimmat julkistukset Azure-pilvialustalla.


azure Tietoturva msignite

Tietoturvaa kaikille ja kaikkialle

Tietoturvan hallinta on harvoin helppoa, eikä mikään toimiala ole turvassa tietoturvauhilta tai haavoittuvuuksilta. Työn paikkariippumattomuus ja pilvipalveluiden jatkuvasti lisääntyvä käyttö luovat organisaatioille tarpeita suojata laitteita, palveluita ja tietoja uusissa ympäristöissä ja uusilla tavoilla.


azure msignite migraatio

Jokainen pilvimatka on erilainen

Syksyn 2021 Microsoft Igniten isot teemat keskittyivät melko lailla muuhun kuin pilvimigraatioihin ja varmaan siitä syystä ensimmäisen migraatioihin liittyvän session kanssa oli teknisiä ongelmia. Microsoft ei nimittäin saanut sitä kaikille osallistujille näkymään oikein, vaan lähetyksenä näkyi jotain muuta. Savun hälvennyttyä kyseinen esitys saatiin pika-pikaa on-demandiksi ja pilvimatka pääsi vauhtiin.


azure msignite data

Metaversumi, tekoäly ja hyperverkottunut hybridimaailma

Syksyn 2021 Microsoft Ignite potkaistiin käyntiin perinteisen tapaan Microsoftin Satya Nadellan keynote-esityksellä. Satyan esityksessä käytiin läpi Igniten julkistusten ytimessä olevat teemat: metaversumi, tekoäly ja hyperverkottunut hybridimaailma. Voit lukea lisää kyseisistä teemoista Microsoftin virallisesta blogista, ohessa lyhyt yhteenveto.


azure msignite data

Microsoft Ignite 2021 on alkamassa

Syksyn 2021 Microsoft Ignite on ovella. Kolmepäiväinen tapahtuma pidetään 2.-4.11. Ja tälläkin kertaa täysin ilmaisena sekä virtuaalisesti. Tapahtuma tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, joten liity Knowitin matkaan seuraamaan Igniten kulkua. Mukanamme pysyt kärryillä tapahtuman etenemisestä, tärkeimmistä teemoista ja kiinnostavimmista julkistuksista!


Google google cloud Tietoturva

Tietoturvauutisia Google Next ’21 -tapahtumasta

Google kehittää jatkuvasti useita tietoturvapalveluita ja tuotteita, jotka auttavat sekä Google Cloudin että muidenkin IT-palveluiden tietoturvan hallinnassa ja uhkien havainnoinnissa. Keräsin Next ’21 -tapahtumasta valittuja tärppejä tietoturvauutisista. 


Cloud google cloud sustainability

Google Cloud Next 21 focusing on sustainability

Climate change and the transition to low-carbon growth will have profound impacts on every sector of the economy in the decades ahead. The need to understand these effects and their implications for the economy and financial system places climate change analysis in a significant role for companies’ strategic planning.


Cloud AWS Migration

AWS cloud migration costs: What to expect?

Ready to move your on-premise data centers to the public cloud? Reducing costs might be one reason you're prepared to make the switch. But you might also be wondering about the true cost and return on investment of AWS cloud migration.

Keep reading to find out what you can expect regarding AWS cloud migration costs and better understand the ROI of moving to the cloud.


Cloud AWS Passionate Support

Are you happy with how your current AWS partner manages your cloud?

You already know that managing cloud services in-house can be inefficient and cost-heavy. Choosing to work with ayn AWS MSP partner to run and secure your cloud operations is a smart choice. But are you satisfied with your current partner? Do they go above and beyond to ensure your success on AWS cloud?


Cloud AWS Migration

Overwhelmed by AWS migration?

Are you planning on migrating to AWS cloud, but not sure where to begin the process? What do you need to consider before you start migrating? How can you assess your current environments? And how do you select the right cloud migration strategy?


Mitä yhteistä on liiketoiminnan ketteryydellä ja aamupalalla?

Knowitin Agile Agentit-podcastissa Kari Kakkonen ja Teijo Kelander heittäytyvät roolipelaamisen maailmaan. Pelilaudalla on kaksikymmentä arkista sanaa ja yhtä monta ketterän ohjelmistokehityksen termiä. Lopputuloksena on hulvaton keskustelu, jossa yhdistäviä tekijöitä etsitään mm. vanhemmuuden ja kolmen kysymyksen sekä liiketoiminnan ketteryyden ja aamupalan väliltä.


Tekoäly ja ketterä ohjelmistokehitys – uhka vai mahdollisuus?...

Knowitin Agile Agentit-podcastissa Kari Kakkonen ja Teijo Kelander keskustelevat tällä kertaa tekoälyn hyödyntämisestä ketterässä ohjelmistokehityksessä.


Agile Agile Quality Management

Agile Manifesto 20 years

I participated in the amazing global celebration of Agile 20 Reflect Festival’s event “An Agile Manifesto Futurespective” which was both nostalgic and thought-provoking. This means that Agile Manifesto turned 20 years old last weekend! Isn’t that amazing!?


Ohjelmistokehitys

Functional Programming tricks for simplifying and improving code

Functional Programming can make your code simpler. Simplicity means that the code is easy to read and understand, testable and maintainable.


Ohjelmistokehitys

Setting up a local SonarQube environment

To be more specific, I will be discussing analyzing code with SonarQube in a fully containerized setup.


Testaus

Kari Kakkosen lastenkirja opettaa testausta fantasian avulla

Lohikäärmeitä, ritareita ja ohjelmistotestauksen perusteita. Knowitin Kari Kakkosen 1.12. julkaistavassa Dragons Out -lastenkirjassa ohjelmistotestauksen perusteet avautuvat huikean fantasiatarinan ohessa.


Agile Software

Knowit Way on laadukas tapa kehittää ohjelmistoja

Knowit on panostanut voimakkaasti ohjelmistokehitystiimin kasvattamiseen ja onnistuneet siinä syksyn aikana erittäin hyvin. Moderneilla ja laadukkailla ohjelmistokehitysmenetelmillä tiimi rakentaa käytettävyydeltään erinomaisesti toimivia, skaalautuvia ja tietoturvallisia ratkaisuja, jotka tukevat asiakkaiden liiketoiminnan strategisia tavoitteita.


Agile

Agile Agent -podcast: Urheilumaailman opit käyttöön Agile-tiimeissä

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Oli kyseessä urheilujoukkue tai Agile-tiimi niin coacheille tulee vastaa tilanteita, jotka vaativat välillä vaikeitakin päätöksiä. Miten kivuliaat muutokset pitäisi käsitellä yksilöiden ja tiimin kanssa? Olisiko urheilumaailmalla tarjolla oppeja, joita hyödyntää Agile-tiimeissä. Vierailevana tähtenä keskustelussa on mukana jalkapallovalmentaja ja -kirjoittaja Erkka V. Lehtola.

Sarjassa Teijo Kelander ja Sari Alander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 4

Kuuntele aikaisemmat podcast-jaksot:

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 3

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Agile

Agile Agent -podcast: Mitä yhteistä on Agile-tiimin ja urheilujoukkueen rakentamisessa?

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Mitä yhteistä on Agile-tiimin ja urheilujoukkueen rakentamisessa? Mitä kaikkea pitää huomioida? Vierailevana tähtenä keskustelussa mukana on jalkapallovalmentaja ja -kirjoittaja Erkka V. Lehtola.

Sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 3

Kuuntele aikaisemmat podcast-jaksot:

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA

Robot Framework -videosarja: Mobiilitestiautomaatio

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan viimeisessä jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä mobiilitestiautomaatiossa.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA #rpa

Robot Framework -videosarja: Nyt tutustutaan ohjelmistorobotiikkaan

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan toisessa jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä ohjelmistorobotiikassa ja kuullaan muun muassa miten se eroaa testiautomaatiosta. 


Ohjelmistokehitys Jenkins

Developing Jenkins Pipelines on Top of Docker for Windows 

I am Toni and I work as a full stack developer at Knowit. I also instruct a Getting started with Jenkins course. In this post, I give a sneak peek to first step of the course, setting up Jenkins to run in container with Docker on Windows, and describe my setup for developing Jenkins pipelines with Docker for Windows and WSL.


Ketterä kehitys

Agile Agent -podcast: Coachin kompetenssit

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Podcast-sarjan toisessa jaksossa keskustellaan siitä, mitkä ovat Agile-coachin keskeissimmät kompetenssit.

Sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Kuuntele Agile Agent -podcast jakso 2


Knowit Agile Agile Quality Management

ETK:n vinkit ketterään kehittämiseen

Artikkelissa kerrotaan ETK:n kokemuksia ja oppeja ketterästä kehittämisestä.

Eläketurvakeskus (ETK) on sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa toimiva yksityinen organisaatio, jonka toimialueeseen kuuluvat lakisääteiset työeläketurvapalvelut kuten ulkomaille lähtevien suomalaisen sosiaaliturvan hoitaminen, ulkomaan eläkehakemusten liikenne ja eläkevakuuttamisen valvonta. Lisäksi ETK tuottaa tutkimusta ja tilastotietoa päättäjien käyttöön. ETK on reilun 300 hengen organisaatio, joista tietohallinnossa työskentelee noin 30. Asiakaskunta koostuu työeläkelaitoksista.


Robot Framework Tutorial -videosarja jatkuu: Testiautomaatio

Uusi videosarjamme tutustuttaa sinut Robot Frameworkiin teema kerrallaan. Sarjan toisessa jaksossa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä testiautomaatiossa. 


Agile Agile Quality Management Digitalization

Metsäkeskus näkee ketterässä kehittämisessä paljon mahdollisuuksia

Metsäkeskus on metsätalouden edistämisen asiantuntijaorganisaatio, jolla on ympäri Suomea yli 70 toimipistettä. Sen tehtäviin kuuluvat lakien noudattamisen valvonta kaikkien Suomen metsien osalta, metsätaloustukien hallinnointi sekä moninaiset osaamisen ja tiedonsaamisen edistämistehtävät.


Ohjelmistorobotiikka / RPA

Etäkoulutus – kuuleeko kukaan?

Digitalisaatio ja etätyö ovat olleet jo vuosia itsestään selviä asioita, jotka ovat osa tietotyöläisten perusarkea. No, kuinkas sitten kävikään? Maailma muuttui hetkessä. Jokainen meistä haastettiin opettelemaan uusia arkirutiineja ja tapoja tehdä töitä, unohtamatta yhteydenpitoa. Tarvittavat sähköiset työvälineet ovat toki olleet koko ajan käytössämme, mutta vasta nyt opimme toden teolla käyttämään niitä.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA Robot Framework

Robot Framework -videosarja alkaa

 Hyppää mukaan ja syvenny Robot Frameworkin maailmaan

Ota kuppi kahvia ja tutustu Robot Frameworkiin teema kerrallaan uudessa videosarjassamme. Ensimmäisessä johdantovideossa käydään läpi muun muassa mistä elementeistä Robot Framework koostuu, kerrataan sen kehityshistoriaa ja lopuksi demotaan sitä käytännössä. 

Seuraavissa videoissa käsitellään Robot Frameworkin hyödyntämistä testiautomaatiossa, ohjelmistorobotiikassa ja mobiilitestiautomaatiossa. Seuraa some-kanaviamme niin tiedät, milloin seuraava video julkaistaan.

Mikäli haluat tutustua aiheeseen pitkän kaavan mukaan, saat lisätietoja sinua kiinnostavista palveluista ja koulutuksista asiantuntijoiltamme. 

Ota aluksi yhteyttä Markukseen niin olemme yhteydessä: markus.kaariainen@knowit.fi tai 040 512 4755

Etsimme jatkuvasti uusia automaatiokehittäjiä, tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme.

Open Positions

 


Agile Agent -podcast: Coachaus on kokonaisvaltaista

Tervetuloa kuulemaan ketterän kehityksen ajatuksia Knowitin Agile Agenttien seurassa. Podcast-sarjassa Sari Alander ja Teijo Kelander jakavat tietoa ketterästä coachauksesta tiivisti paketoituna 15-30 minuutin jaksoissa.

Ensimmäisessä osassa keskustellaan siitä, mistä on kyse kokonaisvaltaisesta coachauksesta.


Knowit Agile Solutions

Valtiokonttori siirtyi hallitusti ketterän kehittämisen malliin

Valtiokonttori toimii valtionhallinnon sisäisten taloushallinnon, rahoituksen ja vakuuttamisen palveluiden kehittäjänä ja tuottajana. Toisena keskeisenä toiminta-alueena on tuottaa mm. korvaus- ja tietopalveluita yksityisille kansalaisille ja yrityksille.


Automaatio Ohjelmistorobotiikka / RPA

Greetings from RoboCon2020

RoboCon, the annual conference for Robot Framework enthusiasts, was held in Helsinki 14th to 17th of January. The week consisted of different kinds of workshops, but the main event was the two day Conference at Bio Rex. This year's theme was Global Takeover, and it seemed to hit the target very well: participants came from all over the world. 


Testaus

Performance testing, load testing or stress testing?

 

It doesn’t matter, just do it! Lots of people get into arguments over terminology about different IT concepts. My view has always been that each organization or even each team decides its own terminology.