Parhaat vinkit työnhakuun - MiB Helsinki Morning Club CV-klinikan antia

Knowit Työelämä
LINDA RAUTANEN
07.04.2016

Kävin pitämässä maaliskuun lopulla CV-klinikan Mothers in Business (MiB) järjestön naisille. Olen uravalmentaja ja päätoimeltani HR Manager Knowit Oy:ssä (hoitovapaalla) ja haluan omalla toiminnallani rohkaista ja sparrata erityisesti naisia etenemään urallaan. Koulutukseltani olen KTM, sivuaineena sosiaalipsykologia, ja myöhemmin olen opiskellut itseni ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

Tässä koottuna muutama rohkaiseva sana ja käytännön vinkki itsensä kehittämiseen, joista voi olla hyötyä työnhaussa niin naisille kuin miehillekin.

cv-klinikka

Oma asenne ja ajatusmaailma

Usko itseesi ja osaamiseesi niin muutkin uskovat. Naiset arvioivat usein oman suorituksensa todellista huonommaksi, kun taas miehet arvioivat suorituksensa todellista paremmaksi – älä siis vähättele tai aliarvioi itseäsi, vaan ole ylpeä taidoistasi!

Sinun uraasi ja elämänkulkuasi voi kuvata monella eri tavalla, sanalla ja sävyllä – valitse mieluummin itsevarma ja positiivinen, kuin vähättelevä ja negatiivinen tarina itsestäsi.

Tee työnhaun suunnitelma

Tavoitteen asettaminen on hyvin tärkeää, jotta ajatukset ja toiminta johtavat toivottuun suuntaan, joten aloita tavoitteesta. Minkälaista työtä haet, mistä nautit, missä olet erityisen hyvä ja mitkä ovat tarkemmat toiveesi työn suhteen?

Verkostoituminen ja työnhausta puhuminen

Usko siihen, että se mistä puhut, myös tapahtuu. Kerro kohtaamillesi ihmisille minkälaista tehtävää haet. Ota verkostot käyttöösi kontaktoimalla työnhaun kannalta relevantteja henkilöitä ja uskalla myös pyytää apua. Totuus on, että ihmiset rekrytoivat mieluiten verkostojensa kautta jo valmiiksi tuttuja ihmisiä.

Nappaa piilotyöpaikka

Nykyään suurin osa työpaikoista on ns. piilossa eikä näitä tehtäviä aukaista avoimeen hakuun, joten sinun pitää olla itse aktiivinen ja kontaktoida kiinnostavat työnantajat suoraan. Tässä tärkeää on asenne. Mitä sellaista osaamista/näkökulmaa voit tarjota heille mitä heillä ei vielä ole?

Tsekkaa ja päivitä oma some

Mikäli sinulla ei vielä ole LinkedIn-profiilia niin tee se. Muutoin päivitä profiilisi priimakuntoon sekä seuraa uusia työpaikkoja LinkedIn Jobs -applikaation kautta.

Pysy työnhakukunnossa

Lue inspiroivaa ammatillista kirjallisuutta ja katso vaikka TED talk -esityksiä sinulle kiinnostavista aiheista. Pidä huolta fyysisestä- ja henkisestä kunnostasi. Älä jää lepäämään mukavuusalueellesi, vaan lähde haastamaan itseäsi ja uratavoitteitasi, sillä sinusta on vaikka mihin!

Vinkkejä työnhakuun

Knowit Finland

Lue lisää