Oppipojasta osaajaksi Knowitilla

Knowit Knowit työpaikkana
KNOWIT
13.05.2016

knowit_otto_blog

Otto Kuisma päätyi Knowitin konsultiksi hauskan sattuman ansiosta. Kuisman entinen esimies oli Knowitin asiakas. Palaverissa oli tullut puheeksi Knowitin rekrytointitarpeet ja entinen esimies suositteli Kuismaa tehtävään. Otto Kuisma aloitti työt Knowitin juniorikonsulttina elokuussa 2015.

Aikaisemmissa työpaikoissa Kuisman työnkuvaan on kuulunut muun muassa ICT-infran ylläpitoa ja tukipalveluita sisäisille asiakaskunnille. ”Olen oppinut paljon alan työskentelytavoista ja työkaluista. Erityisen tärkeää minulle on ollut oppia toimimaan eri sidosryhmien kanssa esimerkiksi projektiluonteisissa tehtävissä”, kertoo Kuisma.

Itsenäistä oppimista

Kuismalla on datanomin ja tradenomin tutkinnot. Koulutukset eivät olleet teknologiapainotteisia, joten hän on itsenäisesti opetellut ohjelmointia ja käyttämään erilaisia laitteita, ohjelmistoja ja järjestelmiä. Knowitilla Kuisma aloitti oppipojan roolissa. ”Työskentelen Knowitin Microsoft-tiimissä, joka toteuttaa yrityksille muun muassa intranet-ratkaisuja SharePoint-alustalla. Tavoitteenani on oppia uusia asioita päivittäin. Oppimisen tukena minulla on loistavia kollegoita, joilta voin aina kysyä apua ja neuvoja.”

Knowitissa Kuisma on ollut mukana merkittävien suomalaisten yritysten intranet-projekteissa. ”Olen viihtynyt Knowitilla ihan mielettömän hyvin. Saan tehdä mielekästä työtä osaavassa porukassa ja näköalapaikalla eri asiakkuuksien parissa. Asiakkaan rooliin on yleensä helppo eläytyä aikaisemman työkokemukseni vuoksi, jolloin olin enemmän tilaaja kuin toimittaja. Konsultin roolissa työtehtävät vaihtelevat sopivasti, opin työssäni koko ajan uutta ja työpaikalla on hauskaa”, Kuisma summaa.

Juniorikonsultin sormet juoksevat näppäimistöllä toisinaan myös vapaa-aikana. Kuisma on rakentanut erilaisia nettisivuja lähipiirilleen ja toteuttanut graafista puoltaan muun muassa suunnittelemalla leiskoja nettisivuja varten.

Knowit kouluttaa

Otto Kuisma on yhdessä esimiehensä kanssa hahmotellut itselleen koulutussuunnitelman. Siihen liittyen Kuisma osallistuu Tukholmassa SharePoint Saturday -tapahtumaan, jossa muun muassa kerrotaan SharePointin uudistuksista. ”Kehityskeskustelussa kävimme läpi, mitä voisin seuraavaksi opetella. Haluan syventää osaamistani ja tutustua vielä perusteellisemmin työssä käyttämiini työkaluihin ja tekniikoihin. Toivottavasti seminaarimatkan jälkeen repusta löytyy uusia jippoja.”

Knowit on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa työskentelymahdollisuuksia myös muissa maissa. ”Osaavimmille ammattilaisille voi olla tilausta muiden maiden toimipisteissä ja yhteistyötä tehdäänkin sen mukaan, missä resursseja ja osaamista milloinkin tarvitaan. Oma osaamiseni ei ole vielä samalla tasolla kuin kokeneimmilla kollegoilla, mutta tavoitteeni on oppia heiltä ja mahdollisesti jonain päivänä osaamiseni on samaa tasoa kuin heillä.”

Juniorikonsultti osaa jo konsultoida, millaisen tyypin kannattaa hakeutua Knowittiin töihin. ”Täytyy olla tietyllä tapaa rento eikä saa pelätä ihmisten kanssa asioimista. Toki jotain jo pitää osatakin, mutta myös palo uuden oppimiseen on tärkeää. Täällä pärjää, kun ottaa muut huomioon ja osaa toimia tiimissä”, tuumaa Otto Kuisma.

Knowit Finland

Lue lisää