Knowit testaa: Kriketti

Knowit
PEKKA RANTALA
11.09.2015

Knowitin testauskonsultit saivat mahdollisuuden osallistua astetta haastavampaan projektiin, nimittäin tutustumaan kriketin saloihin. Tästä hyvin etäisesti krokettia muistuttavasta urheilulajista saamme kiittää englantilaisten nerokkuutta ja tutustumissession järjestelyistä Helsinki Metropolitan Cricket Clubin edustajia, testiautomaatioguru Oliver Huuhtasen organisoimana.

Kick-off palaveri Kick-off palaveri

IT-ammattilaisemme tarttuivat tuiki tuntemattomaan haasteeseen oikealla asenteella: itsensä likoon laittamalla epämukavuusalueella, mutta pelisilmä säilyttäen. Jotkut sankarimme valmistautuivat herrasmiesmäisen lajinomaisesti pukeutuen kauluksellisiin paitoihin. Prässätyt valkoiset housut sensijaan löytyivät (onneksi) vain mentoreiltamme.

Varustus Varustus

Kriketissähän periaatteena on heittää kova pallo suoralla kädellä kohti porttia (engl. wicket), jota vartioi lyöjä (batman). Jos lyöjä osuu palloon kalikallaan, hän voi juosta (run) n. 20m matkaa toiselle portille ja takaisin, kunnes kopittajat saavat palautettua pallon portille. Kuulostaa varsin yksinkertaiselle meille pesäpallon säännöillä kyllästetyille. Kun vielä maila on leveämpi ja pallo tulee kohti, sai jokainen kokea osumisen hurmaa kuin koululiikunnassa ikään.

Lyömisen lisäksi harjoittelimme koppeja ja heittoja. Lopulta otimme joukkueina mittaa toisistamme pehmeämmillä palloilla, mutta sitäkin tinkimättömämmällä asenteella. Yllättäen päädyimme harvinaiseen win-win-win tilanteeseen, jossa kaikki kolme joukkuetta voittivat.

Pelin tiimellys Pelin tiimellys (Kuvat: Tomi Timonen)

Osallistuneet konsulttimme odottavat innokkaana sopimustarjouksia Intian ja Pakistanin suunnalta.

 

Knowit Finland

Lue lisää