Isähaaste voitti Miehen työ 2019 -palkinnon - Knowit yksi haasteen aloittajista

Knowit työpaikkana
KNOWIT
29.05.2019

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myönsi Isähaaste -kampanjalle Miehen työ 2019 -palkinnon isien työn ja perheen yhteensovittamisen edistämisestä asenteisiin ja työelämän käytäntöihin vaikuttamalla. Knowit sai yhtenä haasteen aloittajista kunnian olla mukana palkinnonjakotilaisuudessa Klaus K:n Studio K:ssa Helsingissä 27.5.2019. Isähaasteen organisoi Fambition ja kampanjan aikana mukaan lähti yhteensä 14 työnantajaa Suomessa!

Isähaaste Fambition KnowitKuva: Mari Waegelein

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää Miehen työ -palkinnon vuosittain henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin ja poikiin liittyen. Tänä vuonna palkinnon myöntämisen perusteissa painotettiin työn ja perheen yhteensovittamisen aktiivista edistämistä. Tähän perusteeseen Isähaaste vastaa hyvin.

Isähaaste lähti liikkeelle siitä ajatuksesta, että hyvässä työpaikassa isien ei oleteta priorisoivan työtä perhe-elämän kustannuksella. Knowit on ollut mukana Isähaasteessa alusta asti. Toimitusjohtajaamme Ville Särmälää lainaten:

”Isä- ja perheystävällisyys on osa meidän arkipäivää. Perheen kalenterit saavat vaikuttaa myös töiden järjestelyihin ja aikatauluihin. Tuemme perheen ja työelämän yhdistämistä mm. isävapailla ja työaikojen joustoilla. Nyt ”isähaastamme” muitakin kehittämään käytäntöjään, samaa haluamme tehdä itsekin.”

Olemme ylpeitä Miehen työ -palkinnosta ja toivomme, että mahdollisimman moni työnantaja lähtee nyt Isähaasteen jälkeenkin kehittämään perheystävällistä kulttuuria! Tukemalla isiä yhdistämään työn ja perheen edistämme samalla sekä miesten että naisten tasa-arvoa työelämässä ja vanhemmuudessa.

Tasa-arvoisesti joustoa ja tukea tarvitaan työuran aikana myös muissa kuin lapsiperheeseen liittyvissä elämän muutoksissa. Jokaisen kohdalle voi tulla opintojen suorittamiseen, omasta jaksamisesta huolehtimiseen tai esimerkiksi läheisen hoivaamiseen liittyviä tilanteita, joissa työpaikan joustavuus ja kohtaamisen tapa punnitaan. Työn ja muun elämän yhteensovittamisen käytännöt on tärkeää tuoda esille ja osaksi työpaikan toimintaa.

 

Lue lisää Knowitin perheystävällisestä kulttuurista:

Lisää perheystävällisiä työpäiviä

Hyvinvoiva isä on motivoitunut, energinen ja tuottava

Isähaaste - kohti perheystävällisempää työpäivää

 

Knowit Finland

Lue lisää